fbpx

Konferencia a kultúraközvetítés dimenzióiról

A zenei- és fesztiválpiac aktuális kérdéseiről, illetve a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózatáról szervez közös konferenciát a Magyar Fesztiválszövetség és a PajtaKult november 17–18-án a Magyar Zene Házában.

A komplex programra az egész Kárpát-medencéből várnak fesztiválokat szervező és közösségi tereket működtető szakembereket éppúgy, mint nem szakmabéli érdeklődőket. A konferencia programja felölel a kulturális diplomáciától a közösségépítésig, a pályázati lehetőségektől a forrásteremtésig számos aktuális témát, az előadások mellett vezetett szakmai beszélgetések formájában is.

Az eseményt Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója nyitja meg csütörtökön reggel. A Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózat megálmodói, művészek és neves kulturális szakemberek bemutatják a komplex projektet és annak elemeit, törekvéseit több panelben, számos perspektívából. A konferencián lehetőség nyílik az elérhető pályázati források ismertetésére, valamint pályázati konzultációra az NKA munkatársaival és pályázatíró szakértővel. A program külön figyelmet fordít a fesztiválpiac aktuális kérdéseire – szervezői, támogatói és művészi oldalról egyaránt –, a kultúrdiplomácia lehetőségeire és kihívásaira, de szó lesz a kulturális terek építészeti koncepcióiról is.

Az esemény pénteki napján kerül sor a Magyar Fesztiválszövetség fesztiválminősítő programjában a 2022-ben minősített fesztiválok okleveleinek átadására, valamint a szövetség tagozatainak párhuzamos műhelyprogramjaira is. Aznap a média és a kommunikációs csatornák is fókuszba kerülnek, valamint a kistelepülési kulturális piac kihívásairól is szó lesz.

Az eseményen olyan neves szakemberek és ismert művészek szerepelnek az előadók között, mint Szarvas József Kossuth-díjas színművész, Lovasi András Kossuth-díjas zenész, Gőz László zenész, a BMC tulajdonosa, Hegyi Anita, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kulturális diplomáciai főosztályának vezetője, Liber Endre, a Halmos Béla-program kollégiumának vezetője, Sándor Cecília kulturális antropológus, a Kultúrpajta és Tündérkert hálózat szakmai vezetője, Horváth László, a Pajtakult kulturális igazgatója, Borsa Kata, a Fesztiválszövetség elnöke és Mezei Dániel médiaszakember.

Részletes program itt.

Fotó: Magyar Zene Háza/Mohai Balázs

A rovat további cikkei