fbpx

Filmzenék szimfonikusok előadásában a Zsidó Nyári Fesztiválon

 Radics Gigi

A koncerten a Miskolci Szimfonikusok John Willimas, James Horner és Ennio Morricone szerzeményeit adják elő, a zenekarral fellép a tehetségkutató műsorokban ismertté vált Radics Gigi és Brasch Bence, akiknek előadásában például olyan világslágerek hangzanak fel, mint a When A Man Loves A Woman, vagy a Titanic főcímdala. 
    

Radics Gigi életében először léphet közönség elé szimfonikus zenekarral. Sokan világkarriert jósolnak a fiatal énekesnőnek, akire már a közelmúltban Michael Jackson hajdani producere, Quincy Jones is felfigyelt és meghívta őt a legendás montreaux-i jazzfesztiválra.
    
A Miskolci Szimfonikus Zenekar estjén John Williams legnagyobb sikerei, a Csillagok háborúja, a Schindler listája, a Jurassic park és a Harry Potter slágerei szólalnak meg, amelyek csak töredékét jelentik a zeneszerző munkásságának, hiszen több mint száz filmhez írt zenét az ötszörös Oscar-díjas zeneszerző.
    
A másik komponista, James Horner kicsit olyan, mint az „egyoperás” zeneszerzők, hiszen ha semmi mást nem ír, csak a Titanic zenéjét, akkor is világhírűvé válik. Horner és Williams mellett Ennio Morricone sem maradhat ki a műsorból, a nyár végi koncerten a Cinema paradiso főcímzenéjét Korcsolán Orsolya hegedűművész adja elő.

A rovat további cikkei