Marcus Kaye, azaz Marcus Intalex a manchesteri Hacienda klubban “fertőződött meg” az elektronikus zenével. Szájtátva nézte az éppen aznap játszó New Ordert, az elektromos gitárok, és a hangminták furcsa kombinációja teljesen magával ragadta. Lemezgyűjtésbe kezdett, napközben lemezboltban dolgozott, majd pár év múlva kikönyörögött egy saját estét a helyi klubban. Lee Davenport (St Files) gyakori vásárló volt a lemezboltban, így hamar fény derül hasonló zenei ízlésére.

L Double-t bevonva Da Intalex névvel adják ki közös zenéiket a Flex Recordings, és az Intallex alatt. Ekkor alakították ki azt a jellegzetes hangzást, ami a védjegyük is lett egyben. Lágy dallamok és gördülő ütemek jellemzik a zenéiket. Miután olyan kiváló kiadók jelentették meg a zenéit, mint a Metalheadz, Renegade Hardware, Reinforced és a Talking Loud, Marcus megalapította a saját labeljét, a Soul:R-t.

Itt, két alkotótársával közösen készített munkáit jelenteti meg Mist:I:Cal néven, aminek minden betűje rájuk utal. Marcus Intalex, St Files, Calibre. Közben Marcus csavart egyet hangzásán és még jobban előtérbe került a legnagyobb hatásaként emlegetett detroit techno. Pénteken ebből ad ízelítőt egy speciális techno set keretében, hogy aztán szombaton visszatérjen a drum and bass-hez és kivillantsa a foga fehérjét.