Az ausztrál származású énekes-színész is beismeri, hogy megváltozott, és kissé komor kinézetén is dobott egy cseppet. “Untam már, hogy olyan zord vagyok. – vallotta be Natalie. Ideje volt váltani. Kevesebbet aggodalmaskodom, és ez jót tett a munkámnak is.”

Imbruglia, aki Glorious című albumával zenei karrierjét is újra be akarja izzítani, saját meghatározása szerint sokkal inkább a pophoz, mint az indiai gyökerekhez nyúlt vissza. A Glorious két új nótát tartalmaz (Glorious, Be with You), és felcsendülnek Natalie 1997-es slágerei is. “Akartam valami igazán poposat, nem kellett több indiai dallam. Az nem én vagyok.”

Az énekesnő Londonban dolgozik várva várt negyedik albumán, mely előreláthatólag 2008-ban debütál. Gary Clark, Daniel Johns, Jamie Hartman, Shep Solomon és Crispin Hunt segítik jelenleg munkáját. Imbruglia elárulta, hogy a Glorious klipjéhez az ihletet Mexikóban kapta, ahová párjával nemrégiben látogattak el, de a befejezést már Kaliforniában forgatták.

Imbruglia barátja ugyancsak nyakig ül a munkában, hiszen Silverchair Johns világkörüli turnéra indult, ahol a Young Modern-t népszerűsíti zenekarával.

Natalie negyedik albumának felvételei még 2005 végén megkezdődtek, de idén a tervek megváltoztak, és a Sony BMG úgy döntött, hogy a Glorious gyűjteménynek jött el az ideje. A válogatást így Imbruglia “10 évem a pályán” mementójának is fel lehet fogni.

A kiadó bejelentette, hogy az albumot csak Európában, Ázsiában és Ausztráliában dobják piacra.