A Tarantula A.D. New York-i trió a klasszikus zenét a rock és a metal erejével házasítja egyedi módon. Hosszadalmas prog-rock szólókra nem kell számítanunk ? viszont arra igen, hogy a finom tangó, keringő, flamenco, egy fájdalmas zongora- vagy hegedűszólam hirtelen kemény riffekbe csap át. A punk energiái, a heavy metal és az indie rock megszólalása ad találkozót a finom klasszikus megoldásoknak.

A Book of Sand című lemezük ambiciózus vállalkozás, melyen vendégszerepelnek az amerikai független zene legizgalmasabb figurái, Devendra Banhart és Sierra Cassady (CocoRosie) is. A lemez nagy kritikai sikert aratott; megjelenését hosszú turnézás követte, Európában többek között a Pearl Jam előzenekaraként is.

A Book of Sand felvételeit különös körülmények között készítette a csapat: két hétre elvonultak egy elhagyatott szigetre Washington államban, csak a rögzítéshez szükséges minimális felszerelést magukkal hurcolva. A lemez további érdekessége, hogy tartalmaz egy rejtett számot is: az If you Deny Me, I’ll be Lost egy gospel, amolyan Tarantula A.D.-s felfogásban. Amerikában azonban a terjesztő attól való félelmében, hogy vallási érzékenységeket tért, leszedette a számot a lemezről, ami így csak Európában jelent meg, illetve letölthető a zenekar honlapjáról.

Az Ultrahang Alapítvány következő rendezvénye november 14-én lesz az A38 Hajón, ahol a Bohren und Der Club of Gore zenekar ad borzongató, sötét, ám egyben emelkedett szépségű dzsesszkoncertet.