Lassan egy évtizednyi csendet megtörve június 13-án újra összegyűltek a Beach Boys tagjai a híres Los Angeles-i Capitol Records épületében, hogy a 2003-as válogatáslemezük, a Sounds of Summer: The Very Best of the Beach Boys kiemelkedő eladási mutatóiért (a korong már dupla-platina, ami több mint két millió eladott példányt jelent csak az Egyesült Államokban) átvegyék a kiadójuk által átnyújtott elismerést.

A 12 országban forgalomba került, 30 számot tartalmazó albumon természetesen helyet kaptak olyan slágerek, mint a California Girls, a I Get Around, vagy a Surfin' U.S.A. Ha az előbb említett adat nem lenne elég az album sikerének bizonyítására, akkor elég még annyit hozzátenni a dologhoz, hogy a Sounds of Summer két évig szerepelt a Billboard Top 200-as listáján és benne van minden idők tíz legjobban fogyó korongjai között.

Az ünneplés másik apropóját az adta, hogy a popzene történetében mérföldkőnek számító Pet Sounds pont negyven éve jelent meg. A díjat sajnos a Beach Boys két alapító tagja már nem érhette meg, Dennis és Carl Wilson 1983-ban és 1998-ban hunytak el.

Az eredeti bandából még életben lévő három tag, Brian Wilson, Mike Love és Al Jardine (kiegészülve Bruce Johnston-nal és David Marks-szal) egy igen izgalmasan hangzó bejelentést is tett a ceremónián. Arra az újságíró kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy ismét összeáll a banda, azt felelték, hogy "van rá esély".

Az elmúlt években Wilson és Love ? akik unokatestvérek ? egyébként nem voltak túl jó viszonyban: szerzői jogok miatt pereskedtek. A Billboard jelentése szerint azonban már szent a béke, így tényleg megvan az esélye annak, hogy tíz év után ismét együtt álljon a színpadra a Beach Boys.