fbpx

Utolsó simításokat végzi a White Stripes

Ugyan a 2006-os évet nem ünnepelte nagylemezzel az 1997-ben Jack White és Meg White alakította detroiti garázs-blues-rock zenekar, a White Stripes, de idén végre ismét betolhatjuk a cd-lejátszóba a banda Icky Thump című vadonatúj anyagát. A tavalyi évet a Raconteurs miatt kihagyó (mármint White Stripes szempontból) Jack elárulta, hogy ezerrel dolgoznak az új albumon, hogy a rajongók minél hamarabb élvezhessék a végeredményt.

Akárcsak a korábbi lemezek többségénél a dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes Jack-nek és a dobos Meg White-nak most is csak nagyjából három hétre volt szüksége, hogy az új korong elkészüljön.

A punkot blues elemekkel, és amerikai folk muzsikával keverő White Stripes már pár szám címét is kiszivárogtatta: I’m Slowly Turning Into You, Catch Hell Blues, Little Cream Soda, You Don’t Know What Love Is (You Just Do What You’re Told), Conquest, Icky Thump.

„Bár fáradtak, éhesek és olyanok vagyunk, mint a rongy, már tervezzük a világ körüli turné részleteit is” – nyilatkozta a zenekar frontembere, aki azt is felfedte, hogy az új anyagon nem jut akkora szerep a gitárnak, mint a korábbi lemezeken.

A rovat további cikkei