fbpx

Jelet adok a gépnek – új tanulmánykötetet ad ki a Hangfoglaló Program

Május 25-én kedden jelenik meg a Hangfoglaló Program Menedzserképzési Alprogramjának második zeneipari tanulmánykötete. A Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben című kiadvány célja, hogy létrehozzon egy iparági tudástárat, amely minden egyes területről átfogó képet kíván adni a legjobb magyar szakemberek tapasztalatait ötvözve.

A Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramja május 25-én, kedden mutatja be második tanulmánykötetét az Akvárium Klub VOLT Lokáljában. Az esemény regisztrációhoz kötött, és a hatályos járványügyi szabályozásnak megfelelően védettségi igazolvány mellett látogatható.

A Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának első tanulmánykötete 2020. február 10-én jelent meg. Az ötödik tag, a menedzser című kiadvány középpontjában a zenei menedzsmentet érintő általános információk álltak. A sorozat következő kötete egyetlen témára fókuszál, az online térbe eljutó zenei tartalmak reprezentációjára. A tanulmánykötet igyekszik minden ehhez kapcsolódó területet megvizsgálni, így a streamingfelületekre való feltöltést a disztribúciót, és nem utolsó sorban a tartalomfogyasztók felé kialakított profil tárgykörét is. Tóth Barbara, a kötet szerkesztője arra kérte a hazai zeneipar elismert szakembereit, hogy osszák meg tapasztalataikat. A kötet olyan jól bevált gyakorlati megoldásokat vonultat fel, amelyek a folyamatosan változó online közegben sikeresen alkalmazhatók. Egyfajta best practice gyűjtemény a magyar előadók és menedzserek számára. Szakmai útmutató az online világban való boldoguláshoz, hogy a digitális térbe leadott jelek elérjék a fogyasztót.

A kötet szerkesztője: Tóth Barbara

A kötet szerzői: Berta Zsuzsi, Bicsérdi Ádám, Biczó Andrea, Bodrogi András, Ferenczi Szonja, Horváth Gergely, Horváth Renátó, Linczényi Márkó, Szabó Tamás, Szarvas Árpád, Tófalvy Tamás, Tóth Barbara és Varga Balázs.

A rovat további cikkei