Volt_Piarista
Volt piarista rendház, Tata
Fotó: wikipedia.org

A projekt célja egy olyan regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képző intézmény létrehozása, amely egyedi módszertannal végzi a könnyűzenei hangszeres tanítást, valamint a tehetséges zenészeket és zenekarokat támogatja. A program megvalósítására a tatai önkormányzat nyert el pályázati támogatást, a szakmai irányítást a tatabányai Peron Music Alapítvány végzi, amely 25 éve foglalkozik könnyűzenei tehetséggondozással.

A tatabányai Peron Music Alapítvány 2018-ban 23. alkalommal szervezi meg tehetségkutató fesztiválját a megyeszékhelyen. Pap Tibor, a szervezet elnöke a január 25-ei sajtótájékoztatón elmondta: saját rendezésben és partnereikkel együttműködve rendszeresen szerveznek könnyűzenei tehetségkutatókat Dunaszerdahelyen, Kolozsváron, Magyarkanizsán, Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen.

V._Piarista_rendhaz_6463._szamu_muemlek
Volt piarista rendház, Tata
Fotó: wikipedia.org

A piarista szerzeteseket 1765-ben hívta Tatára gróf Esterházy Ferenc főkancellár. A rendház mai formája az 1930-as években alakult ki. Az ingatlan 1950-től vájárképző iskolának adott otthont, majd 2011 decemberéig a szomszédos Eötvös Gimnázium kollégiumaként működött. A tatai önkormányzat megkezdte az ingatlan felújítását, elsőként az épület földszinti, keleti folyosóját vették használatba. Ott kapott állandó székhelyet a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság, valamint a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ, ahol 2017 szeptemberétől bölcsődei csecsemő- és kisgyermeknevelők szerezhetnek felsőfokú végzettséget a Soproni Egyetem szakmai irányítása mellett.

A regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képző központ a tatai piarista rendház egykori épületében csaknem 130 millió forint ráfordításával jön létre.

Forrás: MTI