fbpx

Könyvvásár és olvasásnépszerűsítő játékok Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt idén november 12. és 15. között szervezik meg, és részt vehetünk az Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű olvasásnépszerűsítési vetélkedőn is.

A koronavírus-járvány második hulláma határozza meg, hogy a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani és milyen kísérőprogramjai lesznek. A szervezők szerint az biztos, hogy lesz könyvvásár.

Az olvasásnépszerűsítő vetélkedő célja a kortárs irodalom népszerűsítése és az olvasóvá nevelés. A jelentkezőknek a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.    

A november 12. és 15. között tervezett 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is háromfős csapatok jelentkezését várják. Az elemistáknak Kertész Erzsi Göröngyös úti iskolaGáz van című könyvét, az 5-6. osztálynak Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című művét, a 7-8. osztályosoknak Maksai Kinga Erik és a legfelső utáni emelet című könyvét, a líceumi tanulóknak pedig Berg Judit Az őrzők című kötetét kell elolvasniuk.

A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek, a döntőbe jutók a könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány miatti korlátozások ezt nem teszik lehetővé, akkor a döntőbe jutottak egy online találkozón osztják meg élményeiket.

Kiemelt kép: Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Facebook

A rovat további cikkei