A hétfői évadnyitó társulati ülésen Szikora János igazgató elmondta, hogy október elején a Diótörőcske című színdarabot is bemutatják, amelyet Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben láthatja először a közönség, majd a Boeing Boeing című komédia nagyszínházi bemutatója következik, a második félévben pedig Az öreg hölgy látogatása és a Szentivánéji álom kerül műsorra.

A Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, valamint Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

A Pelikán Fészekben Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színpadi változatát mutatják be.

A Pelikán Fészekről szólva Szikora János közölte: megújult a mobil nézőtér, az előcsarnok és a galéria, az épület hang- és hőszigetelést kapott, és a fénytechnika is új.

Cser-Palkovics András polgármester szerint másfél év hiányérzet van az emberekben a járvány és a színház zárvatartása miatt. Reményét fejezte ki, hogy ezúttal már nem kell hetekre, hónapokra leállni az előadásokkal.

Jelezte, hogy a színház működése zavartalan, a fejlesztési terv sem csorbul, a főépületre és a Pelikánra összesen 165 milliót költenek, költöttek.

Fotók: Simon Erika