A Budapesten 10 éve működő Koreai Kulturális Központ a jubileumi rendezvényén minden korosztály számára kínál kulturális programokat, a nap este K-pop bulival zárul.

Május 21-én a Millenáris G épületébe és udvarára beköltözik Korea. „Ezen a napon repülőjegy és utazás nélkül úgy érezheted, hogy Szöul egyik nyüzsgő városrészébe csöppentél” – fogalmaznak a szervezők.

A nagyszínpadon tradicionális, valamint modern zenei és táncprodukciókkal, extrém taekwondo show-val és sok más műsorral, az épület előtti udvaron pedig játszóházzal, koreai gasztronómiai élményekkel, kalligráfiával és kézművesstandokkal várják az érdeklődőket.

Akiket a divat és a szépség érdekel, azok kipróbálhatják a legújabb koreai szépségápolási termékeket vagy népviseletbe öltözhetnek egy fotó erejéig. Az eseményen a legújabb koreai technikai különlegességeket is megismerhetik az érdeklődők.

A részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

A Korea-nap bevezető eseményeként Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sas Rendezvényházban május 15-én 10 órától kulturális programokkal és taekwondo show-val várják az érdeklődőket.

A nyitóképen hagyományos koreai zenét játszó lányok. Fotó: AFP/Sebastian Barros