A PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézete által szervezett idei eseménysorozat témakörei az Art of Ageing (Öregedés művészete) köré épülnek, a fesztiválon pedig a tudományok és művészetek színes, szórakoztató, inspiráló összefonódása valósul meg.

A program bőséges és minden korosztály számára, a legkülönfélébb érdeklődési köröknek kínál izgalmas témákat kerekasztal-beszélgetéseket és előadások képében.

A programkínálatban szerepet kapnak a járvány gazdasági hatásairól alkotott legújabb elméletek, kutatások, a gazdaság világa sem marad ki, például a küszöbön álló új ipari korszak jövőképét, az életünkre, munkánkra gyakorolt hatását is körüljárják a robotizáció és a mesterséges intelligencia térnyerésének fényében. A szépkorúak foglalkoztatásáról is rendeznek beszélgetést, de olyan bemutatók is lesznek, mint a mozgást segítő exoskeleton, vagy kooperatív robotok kipróbálása.

Az internetre költöztetett programok mindegyike ingyenes, mindössze regisztráció lesz hozzájuk szükséges. Mindezzel és az esemény további részleteiről ezen a webcímen olvashatók információk.

Kiemelt kép: www.seefk.hu