A február 26-i, pénteki MaszkaBál műsorában Schöck Atala alt és Cseh Antal basszbariton Mozart és Bizet népszerű darabjai mellett az orosz operairodalom remekeiből, valamint ritkábban hallható olasz művekből válogatnak Doman Katalin zongorakíséretével. Az est művészeti vezetője Kovács Katalin, a műsorvezető Gyüdi Melitta.

Az Opera Otthonra fizetős szolgáltatásában egy kortárs mű online előadását tekinthetik meg az érdeklődők 2021. február 27-én, szombaton: Jake Heggie Ments meg, Uram! (Dead Man Walking) című operáját közvetítik az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós terméből. Az Almási-Tóth András rendezte produkció Meláth Andrea és Sólyom-Nagy Máté főszereplésével látható.

Fried Péter és Káldi Kiss András

Február 28-án, vasárnap egy basszus és egy bariton énekes, Fried Péter és Káldi Kiss András válogatnak kedvenc olasz, orosz, francia és német operáikból a MaszkaBál műsorában. Az est művészeti vezetője Lázár Katalin , zongorán közreműködik Bartal László, műsorvezető: Mona Dániel.

Tercett-Trió
Fotó: Nagy Attila

Március 1-jén folytatódik az Opera énekkari és zenkari művészeinek kamaraprodukcióit bemutató Tercett-Trió-sorozat, amelyet ezúttal Mozartnak és hozzá köthető komponistáknak szentelnek a közreműködők. A Facebookon és az Origón közvetített műsor nézői Mozart-dalokon és Don Giovanni-átiratokon kívül hallhatnak Händel-, Beethoven- és Mendelssohn-szerzeményeket, valamint Rimszkij-Korszakov és egy ritkábban játszott szerző, Johannes Sperger egy-egy darabját.

Nyitókép: Ments meg, uram!, fotó: Berecz Valter