Kiállítás, színházi és zenés előadás, valamint rendhagyó irodalomóra is várja a minifesztivál látogatóit. A  programsorozat célja, hogy hagyományt teremtve nyaranta a kortárs minőségi kultúra sokszínű műfaji palettáját tegye elérhetővé a hegyvidéki helyszínen.

A minifesztivál részeként látható Pinczés József festőművész Csokorból való világok című kiállítása. Szirtes Balázs színész a Karinthy Színház Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című előadásával lép színpadra. Képzelt lények címmel rendhagyó irodalomórát tart Kurta Niké és Laboda Kornél. Kristofori Ferenc, az új operageneráció tenorja III. Béla Árpád-házi uralkodó alakját idézi meg a Bizáncból küldetett című zenés előadáson. Versutazásra hív az Andaxinház; Kalocsay Mercedes és Hajduk Károly a magyar és világirodalom válogatott szerelmes verseiből adnak elő. A Dollár Papa Gyermekei társulat A Tágra zárt szemek próbája című előadással lép a színpadra, Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas operaénekes és tanítványai opera- és operettrészleteket adnak elő.

A fesztivál vasárnapi záróestjén a Diogenész című monodráma lesz látható.

Nyitókép: jelenet a Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című darabból. Fotó forrása: Karinthy Színház.