Jelenleg utólagos akadálymentesítés zajlik a Dózsa György úti metróállomáson, a munkaterületet elhatároló felületen helyezték el a nagyméretű alkotásokat az utastérben. A művészeti projekt a BKV Zrt. Metrófelújítási Projektigazgatóság és a STRABAG Építőipari Zrt. mint kivitelező együttműködésével valósult meg. A nemzetközi STRABAG Kunstforum 2009 óta elkötelezett a festészet, illetve az egyedi grafika területén alkotó, negyven évnél fiatalabb művészek támogatásában Magyarországon. Az M3 metrófelújítás kapcsán létrejövő alkotások elkészítésére Labrosse Danielt kérték fel a szervezet művészeti szakértői.

Az alkotót saját bevallása szerint az emberek egyedi tulajdonságai, furcsaságai foglalkoztatják, Budapest tömegközlekedésében pedig különféle emberek találkoznak, ami inspiráló volt számára. Képein egyszerre ábrázolja az utazást, a felújítást egy átlagos hétköznapon, nem átlagos figurákkal, mindezt színekkel és humorral fűszerezve.

A projekt célja, hogy a metrófelújítást alkotások révén is közelebb hozza az utazóközönséghez. A művészeti alkotások közösségi térben, egy metróállomáson való megjelenése mindenki számára elérhetővé és bármikor élvezhetővé teszi a képzőművészetet.

Fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás