Az Imre Zoltán programot (IZP) a Nemzeti Kulturális Alap hirdette meg 2017-ben azzal a céllal, hogy segítse a pályakezdő alkotók elindulását, valamint az alkotások találkozását a közönséggel, a középiskolás és egyetemista korosztály megszólítását. Az IZP kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, a külföldi szakmai programokon való részvétel támogatására is.

Az 1997-ben elhunyt kiemelkedő táncművész, a Szegedi Kortárs Balett alapítója, Imre Zoltán fontosnak tartotta a fiatal táncos, koreográfus generáció felkarolását – több ma elismert, jelentős díjjal kitüntetett táncművészt fedezett fel, kísérletezés, nyitottság és komplex színházi gondolkodás jellemezte a művészetét. Öröksége követendő példa a táncművész társadalom minden generációja számára.

A nézők május 2. és 8. között 13 előadást tekinthetnek meg a szegedi Kisszínházban. Az alkotók és előadók között megtalálható Újvári Milán, Góbi Rita, Maday Tímea, Finta Gábor, Kelemen Patrik és Wéninger Dalma is. A fesztivált a Szegedi Kortárs Balett Danza című előadása zárja.

Nyitókép: Szegedi Nemzeti Színház