2021, Budapest. Járvány pusztít. A fejekben a szorongás sebezhetővé tesz és azonnali válaszokat követel. Akinek gyengébb a szellemi immunrendszere, hordozójává és terjesztőjévé válik az értelmet és bizalmat pusztító világmagyarázatoknak. Az ismeretlen vírus nyomán rengeteg a halott, ellenszer nincs, a hatalom szigorú kijárási tilalommal, korlátozásokkal próbálja a járványt megfékezni.

Öt ember öt okból mégis útra kel, és a bezárt Fészek Klub Kupolatermében futnak össze, itt próbálják titokban meghúzni magukat.

Egy dologban értenek egyet: ez a vírus nem véletlenül szabadult rá a világra. A kényszerű együttélés hónapjai alatt megvilágosodnak. Minden a helyére kerül, és összeáll a Nagy Kép. Világossá válik, mi köze Tas vezérnek a plejádiai fénylényekhez, Bilgécnek a gekkókhoz, és miért állunk a kör közepén akkor is, ha Magyarország nem létezik. A Kupola Serege közel jut ahhoz, hogy vallást és dinasztiát alapítson, de végül minden másként alakul!

Fotó: Dávid Attila

– Eredetileg arról akartunk előadást csinálni, hogy különböző lehetetlen, vesztes, nem vállalható élethelyzetek miként torzítják el a lelkünket: miért és milyen történetekbe, élethazugságokba, második valóságba menekülünk saját életünk elől. Hogy a mai, igazságon túli időkben milyen szédületes karriert tudnak befutni a legzavarosabb világmagyarázatok is. Aztán jött a járvány, és a helyzet fokozódott – magyarázza a rendező.

A tavaly ősszel született előadás azt járja körül, milyen pusztítást végez az agyakban ez a helyzet.

– A felfordult életünk, a félelem és a bezártság arra sarkall, hogy magyarázatot találjunk, bármi áron. A legvadabb elméletek kezdtek el vírusként terjedni és megfertőzni az elméket – tette hozzá.

Az érdeklődők ide kattintva tudnak jegyet váltani.

Nyitókép: Dávid Attila