A kétnapos eseményen, június 17-én és 18-án a Nagyerdő szívében, több helyszínen külföldi és magyar művészek varázsolják majd el a debreceni családokat a Vojtina Bábszínház rendezésében.

A kétévente megrendezendő esemény híres vásári bábjátékosok találkozópontja, így Vitéz László rokonai – Angliából Clive Chandler Punch and Judy-ja, Olaszországból Bruno Leone Pulcinellája, Franciaországból a Pelele Company-Paz Tatay Don Cristobalja és Portugáliából José Manuel Valbon Gil Dom Robertója – is megjelennek hétvégén Debrecenben.

A legendás magyar hősfigura alakja is megelevenedik: a Vojtina Bábszínház színésze, Baditz Dávid alakításában a frissen bemutatott Vitéz László – Malombonyadalom című előadást láthatják az érdeklődők. A darabokon kívül gólyalábas attrakciók, felvonulások is láthatók lesznek. Szombaton 9.30-tól a Fővárosi Nagycirkusz Átmentem elnevezésű kötéltáncos performansza nyitja a napot, amely az értékek átmentésére és megőrzésére hívja fel a figyelmet. A cirkuszi társulattal együtt a Vojtina Bábszínházhoz is ellátogat az Olimpiai Maszk, amely a Színházi Olimpia kezdetétől a végéig nagy utat jár be a résztvevők között.

A rendezvényt a Nagyerdő kellemes környezetében, több helyszínen – a ll. János Pál Pápa téren, a Nagyerdei Kultúrpark belső területén, a Békás tó melletti játszótéren és a Sziget-Kék Tematikus Játszóparkban – rendezik meg. A Nagyerdei Kultúrparkban tartott programok a Vidámparkba megváltott jeggyel tekinthetők meg, azonban minden piros fejfedőben megjelent vendég (legyen az sapka, kalap, hajráf) díjmentesen vehet részt az eseményeken.

Nyitókép: a Bruno Leone társulat Pulcinella című darabjának szereplői. Forrás: Vojtina Bábszínház