Óriásbábosok, hagyományőrzők, zenészek és táncosok búcsúztatják a telet a Fékomadta Fesztiválon február 22-én.

A programsorozat a középkori farsangi hagyományokat idézi meg olyan ügyességi játékokkal, mint a rönkhajítás, a kötélhúzás vagy a lovastorna, amelyek egykor közösségformáló erővel bírtak.

A koncertprogramban fellép a világzenei műfajban alkotó Aurevoir együttes, akiknek zenéjében fellelhetők Kárpát-medencei, ír, cigány és délszláv népzenei motívumok, valamint az angolszász beatfolk is. Ezt követően a Kontáros zenekar közreműködésével táncházat szerveznek. A fesztiválon a tél búcsúztatásaként jelképesen egy boszorkányt is elégetnek.

„Fontosnak tartjuk, hogy ezek a hagyományok újra fogalmazva életre keljenek városunkban, ahol építészeti emlékeinkben is tapintható a középkor. Erre a napra íjászok, szörnyek, középkori lovagok és boszorkányok lepik el a várost, az ide látogatók részt vehetnek a játékokban, csapatot alkothatnak, közösen élhetnek meg egy-egy sikert és így együtt búcsúztatjuk a telet" − árulták el a szervezők.

A farsangon a közönség megszemlélheti és kipróbálhatja a korra jellemző fegyvereket, lehetőség nyílik többek között kardforgatásra, íjászatra és csatacsillag-kelevéz hajításra is. Az eseményen megjelennek a középkori vásári forgatagra jellemző dobosok és dudások is.

Kiemelt fotó: Aurevoir Facebook