A közönségdíjat Mészáros Márton kulturális újságíró alapította. Az idei a nyolcadik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket. Márton András színművész az Arany Medál-életműdíjat vehette át. Halász Juditot Az év színésznőjének választotta a közönség, Thuróczy Szabolcs Az év színészének Arany Medál-díját kapta. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Osváth Judit, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színészhallgatója nyerte el. Az év filmrendezőjének Till Attilát, az év írójának Németh Gábort választotta a közönség.

halaszjudit

Az Arany Medál-díjakat idén is a Bethlen Téri Színházban adták át, a díjazottak személyesen vették át a kitüntetést egy-egy pályatárstól, korábbi díjazottól. Az esemény házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő leánya volt, a rendezvényen fellépett Várhegyi Lucas Palmira énekesnő.

?Szeretnék minél többet dolgozni, igyekszem keresni a lehetőségeket és élni velük, és minél több alkotót megismerni? ? mondta el a szinhaz.hu-nak a legígéretesebb fiatal tehetség díját kapó Osváth Judit, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója. Egyetemi vizsgaelőadásai közül a Sirályban (rendezte: Zsótér Sándor) és a Kocsis Gergely által rendezett Válogatás című előadásban, az egyetemen kívül az Örkény Színház Mesél a bécsi erdő, valamint a Forte Társulat és a Szkéné Színház Patkányok című produkciójában játszik.

 

halaszjudit2

Mivel a közönségnek játszik, egy színész számára nincsen értékesebb kritika, mint amelyet a nézőktől kap ? akár díj formájában, akár azáltal, hogy megveszi a jegyet az előadásaira ? nyilatkozta szintén a szinhaz.hu-nak Az év színésznője elismerést kapó Halász Judit, Kossuth-díjas színművésznő. Számára a jelenleg játszott szerepei közül a Pesti Színházban bemutatott Audiencia Erzsébet királynője a legfontosabb. Emellett nagyon reméli, hogy az Asszony a fronton előadását is hamarosan ismét műsorára tűzheti a Vígszínház, amelyben szintén főszerepet alakít.

Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak egy szobrot és egy-egy üveg Chardonnay-t kaptak a Kovács Nimród Borászat felajánlásából.

Forrás: MTI/szinhaz.hu

Fotó: MTI/Kovács Attila