Hatvanhét hazai középiskolából, felsőoktatási intézményből és külföldi társegyetemről több mint kétszáz pályázat érkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) PosiTivE című fotópályázatára, amelyre a járványhelyzet ellenére megélt pozitív élményeket bemutató képeket vártak. A legjobb fotókat közönségszavazásra bocsátják.

A PTE márciusban kiírt, PosiTivE – Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet? elnevezésű fotópályázatával azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amelyek a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek hétköznapjainkban.

A felhívásra a magyarországi középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről is érkeztek pályázatok. A fotókból az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri választotta ki azt az ötven pályaművet, amelyet május 10. és 31. között közönségszavazásra bocsátanak.

Szavazni az Instagramon, a ptepositivephoto oldalon lehet a leginkább tetsző kép kedvelésével. A közönségnek leginkább tetsző fotó készítője különdíjban részesül. A pályázattal kapcsolatban további részletek a pte.hu/positivephoto oldalon olvashatók.

Nyitókép: Kovács Dorottya Elszigetelve című képe. Forrás: a PosiTivE Instagram-oldala