fbpx

Közösség témában hirdet irodalmi pályázatot a Starbucks

Idén negyedik alkalommal hirdeti meg kezdő irodalmároknak szóló versíró pályázatát a Starbucks Magyarország, amelynek témája a közösség. A jelentkezéseket 2022. szeptember 5. éjfélig lehet benyújtani, amelyek közül a zsűri tagjai, Csalár Bence, Pion István és Seres Lili Hanna választják ki a nyertest.

A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget adjon kezdő tehetségeknek művészetük bemutatására, erősítse a kávéházi kultúra és irodalom közötti szoros kapcsolatot. A kávézók mindig is fontos színterei voltak a közösségi életnek, az irodalmi művek születésének, éppen ezért az idei évben a szervezők a közösség témájában várják a pályaműveket.

A Kávéköltők pályázaton 14 és 30 év közötti fiatalok vehetnek részt, egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A pályázati anyagot a jelentkezőknek legkésőbb 2022. szeptember 5-ig kell elküldeniük online dokumentumként vagy videóüzenetben, ahol a szerző adja elő a versét.

A pályázat győztese 5 döntős közül kerül ki szeptember 20-án, a kultúra napján rendezett eseményen, ahol a döntőbe jutott szerzők személyesen is előadják alkotásaikat. A győztes a szakmai elismerésen és az ismertségen túl értékes ajándékcsomaggal is gazdagodik a Starbucks és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) jóvoltából, valamint részt vehet a FISZ jövő évi irodalmi táborán is. A legjobb költemények szövegei és videós bemutatói a Starbucks online felületein is megjelennek.

Bővebb információ és a pályázat részletes leírása a Starbucks Facebook-oldalán érhető el.

Nyitókép: Shutterstock

A rovat további cikkei