A Nemzeti Művelődési Intézet közreműködő partnereivel idén is meghirdeti Közösségépítő kultúránk című előadó-művészeti programsorozatát.

A programot Lakiteleken június 9. és július 13., Kápolnásnyéken június 28. és július 9. között rendezik meg. A rendezvénysorozaton a lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet mellett idén a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéből is ízelítőt kapnak a látogatók.  

„A személyes részvételre épülő komplex közösségi program varázsát szervezett utazás, a kulturális helyszínek megismerése, egy-egy előadó-művészeti produkció megtekintése, valamint a jó hangulatú közös ebéd teremti meg” – írják. „A programsorozat célja többek között, hogy a résztvevők megismerjék a közművelődés kultúraközvetítő, közösségépítő szerepét; a Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységét és központját; továbbá megtapasztalják az előadó-művészeti tevékenységek kulturális, közösségmegtartó erejét” – áll a közleményben.

„A másfél hónapig tartó programsorozat alatt a kapcsolódó helyszíneken közel húszezer ember részesülhet a komplex művészeti és közösségi esemény élményeiből” – írják.

A védettségi igazolvánnyal látogatható programsorozatra jelentkezők többek között olyan előadásokat tekinthetnek meg, mint a Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című produkciója, a Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című olasz vígjátéka vagy a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház által színpadra vitt Tizennyolc című darab.

Az eseménysorozat szervezője a Nemzeti Művelődési Intézet, megvalósításában a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Népfőiskola Alapítvány vesz részt. A rendezvény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Lázár Ervin-programja. A programsorozat részleteiről a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján (www.nmi.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Nyitókép: Kárpátok visszhangja. Fotó: Váradi Levente