Több mint száz pályamunka érkezett a Nemzeti Művelődési Intézet „Egyszer volt, hol nem volt…” – a magyar népmesék varázslatos világa című alkotópályázatára. A zsűri véleménye szerint igényes és kreatív alkotások születtek a felhívásra.

Magyarország minden vármegyéje és határon túli régiók is aktívan vettek részt a Nemzeti Művelődési Intézet „Egyszer volt, hol nem volt…”  – a magyar népmesék varázslatos világa című alkotópályázatán. Bármilyen szakkörön készített alkotással lehetett nevezni, amelyet népmeséink csodálatos világa ihletett. A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör programjának Kárpát-medencében elindult szakkörei közül bármely típusban készített alkotással pályázhattak az érdeklődők, tehát műfaját tekintve változatos pályamunkák érkeztek.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjaiból álló szakmai zsűri elmondta: több mint száz pályamunka érkezett a felhívásra, a tizennégy szakköri szakág pályázói többek között izgalmas bemutatóvideókkal, színes fázisfényképekkel, csodálatos alkotásokkal elevenítették meg a magyar népmesék világát, szimbolikáját, történeteit és kiemelkedő alakjait.

Az eredményhirdetésre 2024. március 12-én, kedden kerül sor Lakiteleken, a Nemzeti Művelődési Intézet székházában. A kiemelkedő pályamunkákból nyíló kiállítás az eredményhirdetést követően május közepéig tekinthető meg az intézet székházának aulájában. A látogatók előzetes bejelentkezés után vezetett sétán a szerves magyar műveltség főbb jelképeit is megismerhetik.