Október 27-én a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján szerepel a Katona József Színház balettegyüttese.

Az OPEN STAGE fesztivál a lengyel és a nemzetközi táncművészet ünnepe, egyesíti a tapasztalt és a debütáló művészeket, valamint a kiemelkedő, innovatív társulatokat. Az idei évadban hetedik éve működő Kecskemét City Balett Barta Dóra vezetésével a Rómeó és Júlia táncszínházi produkcióval képviseli a társulatot.

„A lengyelországi bemutató fontos mérföldkő a KCB életében. Ez lesz ugyanis az első olyan alkalom, amikor az együttes egy külföldön megrendezett táncművészeti fesztiválon reprezentálhatja Magyarországot, Kecskemét városát és a Katona József Színházat. A nemzetközi megmérettetés egyértelmű legalizálása annak, hogy a KCB mind művészeti formanyelvében, mind előadásmódjában megfelel a jelenleg elvárt nemzetközi kortárs táncművészeti trendeknek is” – mondta el Barta Dóra, az előadás rendező-koreográfusa.

A Rómeó és Júlia a drámairodalom és a színház világának egyik legismertebb szerelmi története. A rendezői koncepció friss megközelítése reagál az idei OPEN STAGE fő gondolatához, a hagyomány és a modernitás közötti viszony tükröződésének kérdéséhez.

Az előadás szenzitív képi világával párhuzamosan megjelenő modern és klasszikus zenei elemek izgalmas befogadói élményt ígérnek.