Március 6-án a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar Johann Strauss, Lehár Ferenc és Ábrahám Pál népszerű operettjeivel idéz meg egy nosztalgikus kort.

 

Körmendi Klára és Kassai István Mosonyi Mihály születésének 200. évfordulójára emlékszik zongoraestjükön március 9-én. A koncerten Mosonyi művei mellett felcsendülnek Liszt Ferenc Magyar történelmi arcképek című zongoradarab-sorozatának idevágó tételei is.

 

Kor ? társ ? magyar ? zene címmel március 11-én egy rendkívüli estet tartanak a Társaskörben, zongora és harsona duettezik, és akik a hangszereket megszólaltatják: Fejér András, a Berlini Filharmonikusok harsona szólistája és Fejes Krisztina zongoraművész.

 

Darvas Ferenc és zongorája köré március 12-én lehet újra letelepedni, hogy az ismert slágereket közösen énekeljék.

 

Dr. Jeszenszky Sándor technikatörténész Gőzerővel! Kultúra és technika Magyarországon a 19. század második felében című előadásához március 13-án társul Horváth Anikó és Elek Szilvia zongoristák és Mécs Károly színművész. Az esten felidézik a gőzgépek korát, és azok hogyan jelentek meg a kor irodalmában.

 

Az Anima Misicae Kamarazenekar nyilvános próbájába március 17-én lehet betekinteni.

 

A Játékos muzsika 7x10 percben című est keretében Kertesi Ingrid operaénekes lép színpadra, aki ebben az évadban ünnepli pályafutásának 30. évfordulóját.

 

Fehér András tíz éve indította el a Miből lesz a cserebogár? operajátszás műhelytitkaiba bevezető sorozatát, azóta felcseperedtek a művészpalánták, és ezt ünneplik március 19-én Mozart Varázsfuvola című művé első részének előadásával. A ?cserebogarakat? Holló Mariann kíséri zongorán. A második részt március 26-án mutatják be.

 

A Mozart Klub március 21-én ül össze újra, hogy bemutasson újra egy tanár-diák párost. Ebben a hónapban Lakatos György és tanítványa mutatkozik be, akik fagotton fognak játszani.

 

Bódi Zsófia (ének) és Bábel Klára (hárfa) Dalos utazásra invitálja a közönséget március 23-án. Többek között de Falla, Ravel, Debussy, Kodály és Bartók művei is felcsendülnek.

 

A Dou Musiciens Libres ad koncertet március 25-én, a gitár és a hárfa együttese Bach, Beethoven, de Falla és további zeneszerzők műveit szólaltatja meg.

 

Március 27-én újra hallhatók lesznek a Dalok a Kispipából, Fesztbaum Béla Seress Rezső születésének 125. évfordulójára emlékszik a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével.

 

Az Óbudai Társaskör Galériájában március 18. és április 12. között Pintér Gábor festőművész kiállítása várja a látogatókat.

Bodor Máté