„Nézd más perspektívából!” címmel különleges fotósorozattal indítja az évadot a Budapest Bábszínház. A szlogen akár az évad címe is lehetne, hiszen a tervezett négy bemutató alkotóinak szándéka ezt erősíti.

„Társulatunk nem hagyományos értelemben vett színházi társulat, a műfajunkat meghatározó absztrakt gondolkodás jellemez valamennyiünket. Kollégáinkat a bábszínházra való nyitottság, kísérletezés, a realitástól való elrugaszkodás és a mindehhez szükséges jófajta alkotói őrület jellemzi. Szeretünk kilépni a komfortzónánkból, és új nézőpontból vizsgálni a műfajunkat, így magunkat is” – fogalmazott Ellinger Edina igazgató. 

Ezt jelképezi az a fotósorozat, amelyet idén Hamarits Zsolt fotóművész készített a bábszínház művészeiről. „A felülnézetből komponált képeken a fantázia és a játékosság került a középpontba, sőt esetenként még a gravitációval is szembeszálltunk” – tette hozzá az igazgató. 

Hamarits Zsolt Balogh Rudolf-díjas fotóművész fantáziáját mindig is a különös perspektívák, az egyedi nézőpontok izgatták, így aztán maximálisan partner volt ebben a kreatív koncepcióban, melyet Ellinger Edina igazgató, Hoffer Károly bábtervező, bábművész, rendező, Récsey Manyi marketingasszisztens, Sátor Dénes grafikus és Zelei Ágnes marketingmenedzser találtak ki. A művészek sminkjét és frizuráit Kazi Balázs készítette. 

A teljes fotósorozat itt tekinthető meg.

Fotók: Hamarits Zsolt