fbpx

Különleges fotósorozat készült a Katona idei évadkönyvébe

A karantén időszakára reagáló képeket Dömölky Dániel és Horváth Judit előadásképeinek felhasználásával Neményi Márton fotóriporter készítette.

Máté Gábor így mesélt a koncepcióról: „Az évadkönyv fotózása is mutatja a járvánnyal kapcsolatos tehetetlenségünket. A Katona ezzel foglalkozó csapatának – Horváth Máté, Kazimir Annamari és Wiegandt Júlia – ötlete volt, hogy a színház előadásainak, portréként használható képeit Neményi Márton fotóriporter segítségével helyezzük be a színészek otthonába. Szép és filozofikus, ugyanakkor mulatságos gondolat, hogy az előadás nélkül maradt színész otthon, saját lakásában kénytelen tovább játszani szerepét.” 

Pelsőczy Réka
Miranda — Munkavégzés során nem biztonságos
Fotó: Neményi Márton
Előadáskép: Dömölky Dániel

Neményi Márton is megosztotta gondolatait a képekről. „Nem tudtam, mire vállalkoztam. Fotózni tudok, photoshopolni szintén (legalábbis sokkal jobban, mint három hónappal ezelőtt), de a Katona összes színészének lakását – gyakran velük együtt – érintésmentesen lefotózni, majd ezekbe a fotókba őket „a színpadról” beleügyeskedni, méghozzá úgy, hogy az eredményről első ránézésre ki is derüljön, hogy mire megy ki a játék, egy egészen új szint volt.”

Szacsvay László
Zentay Nimród — Rozsdatemető 2.0
Fotó: Neményi Márton
Előadáskép: Dömölky Dániel

A képek megtekinthetőek a színház Facebook oldalán. Az évadkönyv a jegypénztár nyitását követőenmegtalálható a Katona József Színház Közönségszolgálati Irodájában és az előcsarnokban.

Nyitókép: Fekete Ernő
Molnár — Szürke galamb
Fotó: Neményi Márton
Előadáskép: Dömölky Dániel

A rovat további cikkei