12 ország együttműködésében három év alatt 38 vonósnégyes mutatkozik be különleges koncerthelyszíneken. Magyarországon az első koncert május 19-én lesz a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban.

A Le Dimore del Quartetto által, az Európai Unió támogatásával létrehozott projektben a vonósnégyesek által képviselt új hangok és stílusok egyaránt gazdagítják és felfrissítik az európai zenei palettát, így hozzájárulva a kultúra és művészet állandó megújulásához. A programban 17 kulturális szervezet vesz részt Európából, Magyarországot a Cadenza Művészeti Ügynökség képviseli.

Az 152 művészt felvonultató kezdeményezés lehetőséget kínál arra, hogy a fiatal zenészek mentorok segítségével formálják karrierjüket és újító ötleteikkel gazdagítsák a kamarazene hagyományait.

A koncerhelyszínek Magyarország különböző régióiban a meghatározó történelmi-közösségi tereket jelentik, így a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor mellett a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély dísztermében és a Gyulakeszin található Csigó Malomban is lesznek hangversenyek.

A Quartetto Eos bakonybéli koncertjén alapvető emberi érzelmeket társít Beethoven vonósnégyeseinek egyes tételei mellé, amelyek újfajta tematika szerint fűzik össze egyedi műsorrá az elhangzó műveket, amelyek a bakonybéli bencés monostor évszázados falai között új jelentéssel társulnak. 

A program magyarországi sorozatában kilenc vonósnégyes lép fel, többek között az osztrák Chaos Quartett, a lengyel Airis Quartett és a dán AKELA Quartett.