A színház mindenkié: 200 forintért lehet megnézni Blaskó Péter sikerdarabját.

Szinte ingyen, csupán 200 forintért látható május 4-én és május 5-én, este 19:00-kor a Grane – Képzelgések Peer Gynt nyomán a Bethlen Téri Színházban, Blaskó Péter főszereplésével.

A Bethlen Téri Színház ügyvezetői igazgatója, dr. Váczi László így fogalmazott: „A Bethlenben fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, az áremelkedések, a szomszédban zajló háború csak pár dolog, ami miatt az emberek kétszer is meggondolják, hogy mire költsenek. A kultúra azonban mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni. Blaskó Péter előadása egyszerre kiemelkedő és újító, miközben nem mehetünk el a tény mellett, hogy lánya, Blaskó Borbála rendezte a darabot, emellett a művész autizmussal élő fia, Blaskó Bence is játszik a benne.”

Peer Gynt a drámairodalom egyik legkülönlegesebb figurája: önmagát kereső, újra és újra átalakuló fiatalember, majd férfi, akinek a története elsőre céltalan sodródásnak tűnhet, ám valójában az egyéniség, a szabad akarat és a sors közti küzdelem példabeszéde. Blaskó Borbála új értelmezésében egy már idős Peer Gynt tekint vissza hosszú, kalandos életére. Múlt és jelen összeütközik, miközben emlékfoszlányok, elfeledett ismerősök, régi szerelmek és ádáz ellenfelek elevenednek meg a színpadon.  

A produkcióban a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Blaskó Péter, a Nemzet Művésze alakítja a tévelygő Peer Gyntöt, partnerei az előadásban pedig saját fia, Blaskó Bence és Szilágyi Ágota színművésznő. Találkozásaik izgalmas megvilágításba helyezik Ibsen remekművét, mi pedig nyomon követhetjük Peer megrázó, lírai párbeszédét belső és külső ellenfeleivel, édesanyjával, szerelmével, fiával és önmagával.  

Nyitókép: Blaskó Péter. Forrás: Bethlen Téri Színház