fbpx

Különleges produkcióban tér vissza Bizet Carmenje a Margitszigetre

Június 25-én és 27-én Georges Bizet operájának egy Magyarországon még nem látott feldolgozásával várják a nézőket a katalán Calixto Bieito rendezésében.

A Carmen-darabot a Margitszigeti Színház az állandó partnerével, a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben viszi színre. Bár a rendező stábja nemzetközi, a szereposztás magyar operaénekesekre épül. A Carment alakító Szántó Andrea mellett Don Joséként Brickner Szabolcsot, Escamillo szerepében Bretz Gábort láthatja a közönség a Margitszigeten.

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója szerint „az opera Tarantinója”, Calixto Bieito, a katalán rendező olyan egészen elképesztő asszociációkkal tud és mer is élni, amelyek a klasszikus operajátszástól nagyon messze, ugyanakkor a lényeghez nagyon közel állnak. A Carmen a leggyakrabban játszott opera Magyarországon, a közönség nagyon szereti a darabban uralkodó tüzes, andalúz érzelmeket és indulatokat.

Forrás: www.berkshirefinearts.com

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad valójában az Operaház egyik játszóhelye volt. Az intézmény 1938-as megnyitója óta állandóan játszottak itt operákat, sőt mintegy tizenkét éven át maga az Operaház üzemeltette a színházat, így ebben az időszakban, májustól szeptember végéig összesen 60-70 operaelőadást láthatott a közönség.

A Margitszigeti Színház és az Operaház jó kapcsolatának köszönhetően a nyár folyamán, július 23-án a közönség még találkozhat az Operaház zenekarával és énekkarával a Verdi Ünnep alkalmával, amelyen „best of” nyitányok, nagy operakórusok, operarészletek válogatásával ünneplik a szerzőt Arturo Chacón Cruz tenor, Maria Grazia Schiavo szoprán és Kálmándy Mihály bariton fellépésével. A koncert karmestere Kocsár Balázs.

Nyitókép forrása: opera.hu

A rovat további cikkei