A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában, egy új műfajban bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András látható.

A darab igazi sztárszereposztását alkotó csapatát - Szendy Szilvi, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Szerényi László, Kékkovács Mara, Csonka András, Barkóczi Sándor ? február 25-én mutatták be először együtt a sajtó képviselőinek.

Az Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György a sajtótájékoztatón a színészcsapat összeállításáról mesélt:

?A legérdekesebb összehozni egy új előadás csapatát: kitalálni, hogy ki kivel fog művészileg, kémiailag, sajtóilag és közönségileg összepasszolni. Ez egy olyan munka, mintha az ember konyhafőnök, séf lenne. Úgy gondolom, hogy ebben az estben egy nagyon különleges mixet sikerült összehozni.?

Ezt a rendező, Réthly Attila is megerősítette, kiemelve, hogy Lőrinczy Attila dramaturgnak hála, sikerült az Én és a kisöcsém-et korszerűbb szellemben átfésülni.

?Köszönöm, hogy olyan partnerekkel dolgozhattam, akik komolyan vették a szlogent, amivel az Operettszínház meghirdette ezt az évadot, ? Legendák éve ? és alapvetőnek gondolták, hogy ha valami legendás, az nem poros és a régmúlté, hanem igenis korszerű. Egyetlen egy dolgot szabad komolyan venni: azt a bátor, mondhatni irigylésre méltó pofátlanságot, amivel a szerzőpáros ezt a legendássá vált darabot megalkotta? ? fogalmazott a rendező.

Az Én és a kisöcsém-et, ezt a korszerűvé fésült klasszikust március 13-án mutatják be az Operettszínházban.

(Fotó: Csákvári Zsigmond)