Az ország egyik alternatív moziklubos formációja, a Budapest Rooftop Cinema augusztusban kultfilmekkel várja a filmrajongókat. Íme a kínálat.

Auguszrtus 4-én, kedden a legvadabb roma lakodalomban mulathatunk vérbeli balkáni zenére. Emir Kusturica remekművéből, a Macska-jajból azt is megtudhatjuk, hogy a malacoknak a Trabant karosszéria, a szemétdombkirály vajdának Humphrey Bogart a kedvence.

Augusztus 5-én ellátogathatunk Martin Scorsese Viharszigetére: egy Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten levő elmegyógyintézetbe.

Augusztus 6-án a brit romantikus vígjátékok nagymesterétől, Richard Curtistől (Négy esküvő és egy temetés, Igazából szerelem, Bridget Jones naplója, Notting Hill) láthatjuk az Időről időre című filmet.

Augusztus 9-én, vasárnap Ali G Indahouse, 10-én pedig Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjét vetítik.

11-én egy hajótörött férfi szemüvegén keresztül fedezhetjük fel egy trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lépünk az egyik óriás teknőssel. A vörös teknős című, szöveg nélküli filozofikus animációs film létrejöttét magyar animátorok, a Kecskeméti Animációs Stúdió munkatársai segítették.

Augusztus 16-án, vasárnap jöhet egy újabb kultklasszikus: a Négy szobában szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik Ted, a liftes srác éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben.

A Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosít az egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök, tűzoltók számára. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A vetítések este fél 9-kor kezdődnek. Részletes program itt.