A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium kormányzati szolgálati jogviszony keretében pályázatot hirdet a ljubljanai beosztott diplomata, kulturális intézetigazgató pozícióra.

Ljubljana Shutterstock.jpg
Ljubljanai látkép. Fotó: Shutterstock

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében.

Ljubljana magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.

A pályázathoz a szükséges igazolásokat, alátámasztó dokumentumokat 2024. március 24-ig lehet benyújtani itt. A sikeres pályázó várhatóan 2024 őszén kezdheti meg határozott időre szóló tartós külszolgálatát, amelynek szakmai felügyeletét és irányítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium látja el. A részletes kiírás itt érhető el.