Békéscsabán immár több mint egy évtizede rendezik meg a Tavaszi Fesztivált, amelynek célja a tavasz kezdetén felfrissülést, élményt, kikapcsolódást kínálni a kultúra által. A fesztivál szervezője Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, a kulturális központ kilenc intézménnyel, több civil szervezettel együttműködve, tucatnyi helyszínen rendezi meg az idei fesztivált március 9-e és április 7-e között.

A programsorozat összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy igényes produkciók jöjjenek létre, illetve, hogy a kultúra több ágazata képviseltethesse magát. Az eredmény magáért beszél: a 30 napon át tartó fesztiválon lesznek könyvbemutatók, színház-és balett előadások, fotókiállítások, képzőművészeti tárlatok, komoly,- és könnyűzenei koncertek, táncház, drámaíró verseny, humorest valamint egy igazi különlegességet, egy politikai performance-t is megtekinthetnek az érdeklődők.


csabagyongye_500x339.png
Fotó: Such Tamás

Ahogy az elmúlt években, idén is az ország legjobb előadói adják egymásnak a színpadot a fesztivál ideje alatt Békéscsabán, sőt világhírű, külföldi fellépők is színesítik a programot. Előtérbe kerülnek a közösségi értékek is, hiszen helyi művészek, közösségek is bemutatják tudásukat.

Herczeg Tamás a beol.hu-nak hangsúlyozta, a szervezők igyekeztek úgy alakítani a jegyárakat, hogy minél többen elérhessék ezeket a színvonalas eseményeket, valamint több program ingyenesen látogatható lesz. Nem titkolt célja a szervezőknek, hogy a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált Békés megye elsőrangú kulturális programsorozatává szeretnék emelni, ami a színes programkínálatot elnézve nem is tűnik olyan nehéz vállalkozásnak.