Vincze Balázs, a Pécs kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) igazgatója elmondta, hogy évente száz település csoportjait várják a ZSÖK intézményeiben. Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a Zsolnay Programba határon túli településeket is be kívánnak vonni: az első csoportok egy Dráva-menti, illetve egy vajdasági településről érkeznek február elején.

hoppal1

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a kulturális alapellátás bővítése a kormányzat legfontosabb célkitűzései közé tartozik. A baranyai településekről érkező csoportok számára nagy lehetőség, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedben a legmagasabb minőségű kultúrával találkozhatnak ? emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a ZSÖK a kulturális kormányzat törekvéseivel azonos irányba mutató missziót vállal.

 

Páva Zsolt, Pécs polgármestere örömét fejezte ki, hogy a kulturális alapellátás bővítésében a baranyai megyeszékhely és annak kulturális zászlóshajója, a Zsolnay Örökségkezelő élen jár.  Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének elnöke kiemelte, intézményük kétmillió forinttal járul hozzá a Zsolnay Program megvalósításához. Az összegből a hátrányos helyzetű baranyai településekről érkezők utazását támogatja majd a megyei önkormányzat.

 

Forrás: MTI

 

Fotó: Csákvári Zsigmond