KaslerMiklosFotoThalerTamas

Kiemelte, hogy a jövő évi költségvetés középpontjában a családok állnak; családtámogatásokra jövőre 2228 milliárd forintot biztosít a kormány, ez 224 milliárd forinttal több, mint az idei, 2010-hez képest pedig a növekedés 1300 milliárd forint.

Hasonlóan magas az oktatásra fordított jövő évi forrás is: erre 2090 milliárd az előirányzat, amely 60 milliárddal több az ideinél és 645 milliárddal több a 2010-es adatnál ? ismertette.

A kultúra területét említve Kásler Miklós elmondta, erre jövőre 584 milliárd forint forrást biztosít a költségvetés, ami 47 milliárddal több, mint az idei, és 412 milliárddal haladja meg a 2010-es szintet. A tárcavezető két területet emelt ki ezen ágazaton belül: a sportlétesítmények kulturális célú használatának támogatását és a Lázár Ervin-programot.

Előbbi kapcsán azt mondta, az ilyen létesítmények nagyszabású kulturális rendezvényeknek adhatnak helyet, ezáltal is emelve e programok látogatottságát, és ?a szórakozás mellett erősítik a nemzeti identitást”. A Lázár Ervin-program célja ? szorosan kapcsolódva az oktatáshoz ?, hogy minden általános iskolás tanévenként egyszer ingyenesen eljusson színházba, tánc- vagy cirkuszi előadásra, hangversenyre.

Forrás: MTI