A Könyvtári Napon a Budapesten tanulmányaikat folytató egyetemisták, hallgatók már a tanév elején megismerkedhetnek és kedvezménnyel beiratkozhatnak a tanulmányaikhoz kapcsolódó legfontosabb könyvtárakba. A kitelepülő könyvtárak és kiadók internet elérhetőséggel ellátott standokon mutathatják be szolgáltatásaikat, árulhatják köteteiket, fölös példányaikat.

A rendezvény célja magyarországi információs társadalom fejlődésének elősegítése, a kutatás támogatása, az információáramlás hatékonyabbá tétele a gazdaság, a társadalom és a kultúra fejlődése érdekében. A tudásközvetítésben, a kulturális értékek és az információk széleskörű hozzáférhetővé tételében, a jövő generációinak képzésében a könyvtáraknak kiemelt szerepük van, hiszen egyszerre töltik be a kapocs és a katalizátor szerepét. Mint Dr. Hoppál Péter elmondta: a könyvtár a kulturális alapellátás egyik legfontosabb színtere, hiszen könyvtári szolgáltatás olyan településeken is elérhető, ahol még bolt vagy posta sincs.

konyvtar

Szeptember 15-én, kedden, 10:00-tól 16:00-ig 15 könyvtár, valamint a józsefvárosi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ várja a rendezvény keretében az érdeklőket:

BME OMIKK

ELTE Egyetemi Könyvtár

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár

Francia Intézet Médiatára

Goethe-Institut

Iparművészeti Múzeum Könyvtára

Könyvtártudományi Szakkönyvtár, Könyvtári Intézet, OSZK

Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Magyar Nemzeti Múzeum Központi Könyvtár

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ (MTA KIK)

Néprajzi Múzeum Könyvtára

Országos Idegennyelvű Könyvtár

Országos Széchényi Könyvtár

Országgyűlési Könyvtár

 

További információ: https://www.facebook.com/events/864338526977343/