farkas_laura_tomas_a._krivocenko_600x337.png
Farkas Laura és Tomas A. Krivocenko, a csoport kezdeme?nyezo?i

Az egyik kezdeményező, Tomáš A. Krivočenko elmondta: munkájuk során tapasztalták, hogy a művészek nincsenek tisztában az alapvető szereplőkkel és feladatköreikkel sem, így aztán olyan elvárásokkal kezdenek egy-egy együttműködésbe, amelyek gyakran csalódottsághoz vezetnek mindkét fél részéről. A találkozók alkalmat teremtenek arra, hogy a szereplők jobban megismerhessék egymás nézőpontját.

Ujlaki Bence, a csoport másik tagja úgy fogalmaz: számára az AA meeting inspirációforrás, ahol tabuk nélkül tudnak beszélgetni ? nemcsak szakmai kihívásokról. Ács Sarolta számára az AA a képzőművészeti színtér szereplőinek olyan közössége, ?ahol bátran kérdezhetünk, ahol őszintén oszthatjuk meg a tapasztalatainkat és ötletelhetünk arról, hogy hogyan formáljuk a jövőt. Nagyszerű társaság alakult ki, ahol a résztvevők örömmel segítenek egymásnak. Ez kivételes érték.?

A magyar képzőművészeti területen tapasztalható széthúzás az erők feldarabolódását eredményezi, és lemaradáshoz vezet. Bár számos új kezdeményezés igyekszik változtatni ezen, elszigetelten erre mégsem képesekek. Az együttműködés, a közösségbe való tartozás, a kortárs kommunikáció nélkülözhetetlen a szakma előbbrejutásához.

 

Forrás és fotók: papageno.hu