halaszportreOrszágos múzeumpedagógiai évnyitóval kezdődött a múzeumok népszerűsítését szolgáló Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban 2013. szeptember 30-án. Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára négy intézménynek adott át Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

 

A Múzeumpedagógiai Nívódíj pályázatot idén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja hirdette meg, a támogatást a Nemzeti Kulturális Alap biztosítja. Ebben az évben is nyílt felhívást írtak ki, egy kategóriában négy díjat ítélnek oda, ezzel ismerve el a szakterületen 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. közti időszakban megjelent és alkalmazott legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványokat, valamint a legjobb megvalósult múzeumpedagógiai kezdeményezéseket.

 

Idén 16 muzeális intézmény küldte be pályázatát, közülük Múzeumpedagógiai Nívódíjat vehetett át a Néprajzi Múzeum, a Mesemúzeum és Meseműhely, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum, valamint a Budapesti Történeti Múzeum. Ezen kívül elismerő oklevélben részesült a Gödöllői Városi Múzeum és a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ.