Idén június 20-án rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Múzeumok Éjszakáját. Az eseményhez kapcsolódva az EMMI felkérésére a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum három kategóriában hirdet pályázatot.

?Te is eljönnél?? címmel videó/reklámspot-pályázatra várják azokat a 30 és 90 másodperc közötti videós anyagokat, melyek az idei Múzeumok Éjszakáján készülnek és egy-egy programról, vagy a rendezvénysorozatról adnak különleges, érdekes, színes ízelítőt. A videó-munkák benyújtási határideje a rendezvényt követő hétfő éjfél. A kiírók ? megfelelő minőség esetén ? mobiltelefonnal készített pályázatokat is befogadnak, így azok számára is nyitva áll a lehetőség, akik ugyan professzionális filmes technikával nem rendelkeznek, ám úgy érzik, megállnák a helyüket saját kisfilmjükkel a profik között is.

Szepmuveszeti_Muzeum

?Te is így láttad?? címet viseli az a fotópályázat, amelyre az eddigi rendezvényeken készült képekkel lehet jelentkezni. Az intézményeknek, amatőr és profi fotósoknak nem kell mást tenniük, mint átnézniük a korábbi években az esemény éjszakáján a múzeumokban vagy azok környezetében készített fotóikat, amelyek visszaadják a rendezvény különleges hangulatát, és június 12-éig beküldeni az általuk legjobb háromnak ítélt képet a megadott e-mail címre. Az előzsűrizést követően kiválasztott képekre az esemény facebook-oldalán szavazhat majd a közönség. A legtöbb szavazatot begyűjtő fotó alkotója nyerheti majd el a Magyar Turizmus Zrt. díját.

A Múzeumok Éjszakáját kedvelők közül sokan szívesen vásárolnának, viselnének és használnának olyan termékeket, amelyek felidézik az év legrövidebb éjszakájához kapcsolódó különleges eseményt. Ezért a ?Te is megvennéd??című pályázat azokat szólítja meg, akik az eseményhez kapcsolódó, vagy az által inspirált termékek megalkotására vállalkoznának. Azok a munkák, amelyek a zsűri döntése alapján a legjobbaknak bizonyultak, várhatóan 2016-ban már megvásárolhatóak lesznek a résztvevő múzeumok és webshopjaik kínálatában. Erre a pályázatra november közepéig várja majd a szakmai zsűri a munkákat.

A pályázati kiírások itt olvashatók:

http://www.kormany.hu/download/9/bb/50000/M%C3%BAz%C3%89j2015_p%C3%A1ly%C3%A1zat.pdf#!DocumentBrowse