Gellai Gergő főszervező a sajtótájékoztatón elmondta: a rendezvényen 109 pécsi együttes 450 zenésze ad majd húszperces koncerteket. Az ingyenes fesztivál célja a pécsi zenei világ sokszínűségének bemutatása. Közreműködik többek között a 30Y, a Lékkör, a Clash City Rebels és a Punnany Massif zenészeinek projektegyüttese. Sok zenekar most mutatkozik be először a nagyközönség előtt. A helyszíneken a fesztivál biztosít profi hang- és fénytechnikát, a fellépéseket videófelvételen rögzítik.

 

?Az inspiráció itt kétségkívül benne van a levegőben? ? mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár arra utalva, hogy Pécs számos népszerű produkciót adott a magyar könnyűzenei életnek. ?A pécsi könnyűzenei világ dinamikus, megújulni képes közeg, a hagyományok folytán pedig számíthatunk újabb és újabb sikeres produkciók megjelenésére? ? vélekedett a politikus. A Made in Pécs szervezőinek törekvéseit méltatva reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés folytatódni fog.

 

Beck Zoltán, a 30Y frontembere, a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem programjának szakmai vezetője a fesztiválra és az egyetemi projektre utalva arról beszélt, hogy biztonságos, ugyanakkor minőségi elvárásokat is támasztó teret kell biztosítani a feltörekvő zenekaroknak.

 

Forrás: MTI

Fotó: Made in Pécs Facebook-oldala