L. Simon László közölte, hogy hétfő délelőtt járt Kásler Miklósnál, az emberi erőforrások miniszterénél, akitől átvette főigazgatói kinevezését. Ezt követően Fekete Péterrel, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárával közösen felkeresték Varga Benedeket, a Nemzeti Múzeum leköszönő főigazgatóját, megköszönve eddigi munkáját.

„A következő öt évben a magyar állam legrégebbi kulturális intézményét, legfontosabb és legnagyobb múzeumát vezethetem. Köszönöm miniszter úr és a kormány bizalmát” − fogalmazott L. Simon.

A jelenleg a Fidesz parlamenti frakciójában helyet foglaló L. Simon László számos további politikustársának is köszönetet mondva bejelentette, hogy aktív pártpolitikusi munkáját befejezi, és lemond országgyűlési mandátumáról is.

Mint felidézte, a Latorcai Csaba államtitkár által vezetett szakmai bizottságban a csaknem kétórás meghallgatása után mind a hat bizottsági tag szavazatával támogatta kinevezését. Különösen megnyugtató a Nemzeti Múzeum Üzemi Tanácsának, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének, valamint az Országos Közgyűjtemények Szövetsége delegáltjának igenlő szavazata − fűzte hozzá.

Kiemelt kép: L. Simon László és Kásler Miklós/L. Simon László Facebook-oldala