fbpx

Ladik Katalin közreműködésével is készül előadás a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új évadában

Regényadaptációval, ősbemutatóval és a művészet különböző megközelítési lehetőségeit bemutató előadásokkal készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a 2022/2023-as évadra.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház az előző évadzárón mutatta be Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját. Az idei évad ennek az első röprízével indul, de mivel az előadást még alig néhányan látták, az igazgató szerint akár azt is lehet mondani, hogy most lesz a bemutatója. A Csáth Géza életével foglalkozó előadást Urbán András rendezte.

A jövő héten kezdődnek meg Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra. Az ősbemutató még az ősz folyamán látható lesz.

A Junior Prima díjas színész és rendező Hegymegi Máté a svéd Gunilla Boethius A föld fia című drámája alapján készít előadást a Kosztolányi Dezső Színházban. A fél testével a földbe gyökerezett fiúról szóló előadás próbái novemberben kezdődnek el.

Urbán András, a színház igazgatója elmondta, ő maga is rendez egy előadást az évad második felében. Ez egy tervezett trilógia második része lesz. A csend költészete címet viselő előadás a hang témájával, a színházi hanggal, illetve a hangtól a szóig történő úttal foglalkozik. Ez A nézés művészete című, a látvánnyal foglalkozó előadás folytatása.

Az évad végén pedig Zlatko Pakovic rendező készít egy előadást, amely a művészi létet vizsgálja, vagyis azt a pontot veszi górcső alá, amikor az emberből művész lesz, és mindezt Ladik Katalin költő-színésznő életén keresztül teszi úgy, hogy az előadásban maga Ladik Katalin is részt vesz.

Urbán András azt is elmondta, hogy az idén sem marad el a Desiré nemzetközi kortárs színházi fesztivál, amelyet november végén rendeznek meg.

Nyitókép: az Amikor Isten hasba rúg című darab Urbán András rendezésében. Fotó: Molnár Edvárd

A rovat további cikkei