fbpx

Lajkó Félix idén a Volosival lép fel a Dombos Festen

A Dombos Fest július elején újra várja Kishegyesen az igényes szórakozásra vágyókat és mindazokat, akik idén is elvarázsolódásra vágynak a löszfal tövében.

A négynapos fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból szemez idén is. A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be. A kétszeres Kossuth-díjas Kaláka családi koncertje minden generációt megszólít, de itt lesz három olyan produkció, mely a népzenéből merít más és más megvilágításba helyezve azt; a hazai Mezei Szilárd Túl a Tiszán innen nagyszínpadi produkciója, a világot járt Kerekes Band koncertje, míg az estét a Wine Club teraszán a Dresch Vonós Quartet zárja, a népzenét a jazz elemeivel fűszerezett produkciójával.

Július 1-én a balkáni zenéké a főszerep. Térzenét szolgáltat a Rézeleje fanfárosok csapata, itt lesz két fiatal, energikus tambura együttes, a mohácsi Poklade és a fővárosi Babra zenekar, illetve nagykoncertet és bulit szolgáltat sok-sok év után a fesztiválra visszatérve a Besh o droM.

Poklade

 A fesztivál állandó fellépőjének számító Lajkó Félix újító és virtuóz szellemisége pedig ott hat a leginkább, ahol megszületett: a bácskai tájon. Évről évre itt adja a nyár emlékezetes koncertjeit, idén a lengyel Volosi zenekarral, mellyel két éve úgy a lengyel, mint a magyar Fonogram-díjat is megkapták.

Érdekes zenei világokat ismerhet meg a közönség a sokszínű koncerteken: a Düvő színtiszta népzenét játszik, a Parno Graszt felhőtlen roma muzsikát szolgáltat, a Flock projekt a látványos akrobatikával teszi ismét emlékezetessé a löszfalat.

Parno Graszt

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix irodalmi menüje nélkül. Idén is rendkívüli a névsor a Dombos Wine Club helyszínén, de lesz még képregénybörze, Dombos Visual és kortárs filmek vetítése is.

Nyitókép: Lajkó Félix és a Volosi. Fotó: FolkFest/Knap Zoltán

A rovat további cikkei