Dennis Kelly Lányok, fiúk című monodrámáját Lovas Rozi játssza, az előadás a következő évben, nőnapon debütál.

November közepén megtartotta az idei évad második olvasópróbáját a Loupe Színházi Társulás. Dennis Kelly Lányok, fiúk című vicces, magával ragadó és szívszorító monodrámáját Lovas Rozi játssza, az első előadás március 8-án, nőnapon lesz. A darab témája a családon belüli erőszak egy szélsőséges formája és a patriarchális társadalmi berendezkedés végzetes következményei.

Dennis Kellynek már második darabját viszi színre a társulat, az Árvák című darabot ebben az évben még játsszák. A Girls&Boys című darabot 2018-ban mutatták be Londonban, majd bejárta az egész világot. A díjnyertes angol drámaíró erős, háromdimenziós női karakterre írt történetét jövőre Lovas Rozi előadásában láthatják a magyar nézők.

„Vannak történetek, amiket mindenképpen el kell mondani. Vannak történetek, amikről lehetetlen beszélni. Ezek néha ugyanazok a történetek. Most egy nő beszél a névtelenek közül, életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés – aki egy Kelly-darab cselekményét előre elmeséli, az egyéb aljasságokra is képes. A Lányok, fiúk egyetlen ária bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni, és a sírás sincs kizárva. Ezért járunk színházba, nem?” – mondták az előadásról az alkotók.

Bővebben az előadásról itt olvashatnak.

Nyitóképen Lovas Rozi, a monodráma szereplője. Fotó: Vajda Réka / Loupe Színházi Társulás