Az akadálymentesített előadás május 21-én 19 órakor lesz az Erkel Színházban. A program nagykövete Lengyel Zsófia, a Mindenki Képes Egyesület elnöke, látássérült parasportoló. Az előadásra a látássérült emberek kedvezményesen vásárolhatnak jegyet.

A darab a három Baradlay fiú, Ödön, Richárd és Jenő, valamint édesanyjuk fordulatos története az 1848/49-es forradalom és szabadságharc viharában.

Magyarországon több tízezer olyan látássérült ember él, aki a színházi előadásokat csak audionarrációval élvezheti igazán. Az akadálymentesített előadáson az audionarrátor „elbeszéli” a színpadon látható vizuális üzeneteket (testbeszéd, mozgás), hozzásegítve a látássérült nézőket a teljesebb élményhez. A vak és gyengénlátó emberekhez a narrátor által elmondott információ fej- vagy fülhallgatón keresztül jut el, így az ép látású nézőkkel együtt élvezhetik az előadást.

A május 21-i Kőszívű – A Baradlay-legenda előadáson Szőke-Tóth Cecília audionarrátor biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést a Tour Guide System rendszerén keresztül.

Az előadás a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a MusicalNeked Produkció és a Civilút Alapítvány együttműködésében jön létre.