A Frankofón Filmnapok keretében február 28-tól március 10-ig különleges, francia nyelvű alkotásokat láthat a nagyközönség. Ilyen a svájci Liv S. szerelmei című romantikus filmdráma is.

Jelenet a Liv S. szerelmei című filmből
Jelenet a Liv S. szerelmei című filmből

A történet főhpse, a 38 éves Liv S. egy punkzenekar énekese. Egy veszekedést követően nekiindul a városnak, és ahogy átvág a parkokon, elhalad a kávézók előtt, felidézi magában a régi kapcsolatait, amelyekben valami valahogy mindig félrement. Úgy érzi, ideje szembenézni a démonaival, és elfogadni, hogy az élet egy hatalmas érzelmi hullámvasút. A filmet március 8-án és 10-én vetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az első vetítés után a film rendezőjével, Anna Luiffal beszélgetnek.

Aki szívesen lubickolna még a svájci életérzésben, a filmnapok után is találhat magának programot: a tehetséges svájci énekes-dalszerző, Marc Aymon és énekesnő partnere, Milla tudja, hogyan varázsolja el közönségét dalaival, történeteivel és finom humorával. Budapesten, a Francia Intézetben 2024. március 12-én 19 órától kezdődő koncertjük után a Svájci Nagykövetség svájci borokat és sajtokat kínál a közönségnek. A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

A Frankofón Filmnapokról korábban itt írtunk, a filmek mellett koncertekkel és kiállításokkal is készülnek egész márciusban. A programfüzet itt érhető el.