A Centrál Színház december 21-én Puskás Tamás rendezésében tűzi műsorára a vígjátékot.

Hollywood 1961-ben tízre jelölte és négy Oscar-díjjal jutalmazta Billy Wilder filmjét, a Legénylakást, amelyből a nagy sikerre való tekintettel Neil Simon színpadi változatot írt. Decemberben a romantikus zenés vígjáték Puskás Tamás rendezésében, új dalszövegekkel tér vissza a Centrál Színház színpadára.

Az előadás férfi főszerepét a társulat új tagja, Fehér Tibor alakítja, Papp Jánost orvosként látjuk, Tompos Kátya pedig a főnökével, Stohl Andrással viszonyt folytató pincérlányt formálja meg.

Billy Wilder filmje, a Legénylakás (The Apartment) 1961-ben tarolt az Oscaron. Négy szobrocskát vitt haza, Amerikában filmtörténeti jelentőségű alkotás, Shirley MacLaine és Jack Lemmon legnagyobb alakításaiként tartják számon. Chuck Baxter és Fran Kubelik történetét ma filmiskolákban tanítják. A színházi siker sem váratott magára sokáig, Neil Simon, az érzelmes komédiák nagymestere a kor ünnepelt slágerszerzőjével, Burt Bacharach-hel szövetkezett a zenés Broadway-adaptáció elkészítésére, melyet David Merrick rendezett. A Legénylakás történetében egy fiú és egy lány keresi kétségbeesetten a boldogulás útját. Végül az álszent és önző világban magukra és egymásra találnak.

Fotó: Sárosi Zoltán